Australia: englishAustralia: english
International: english
International: englishInternational: english
Australia: english
Australia: englishAustralia: english
Austria: deutsch
Austria: deutschAustria: deutsch
Canada: english
Canada: englishCanada: english
Czechia: český
Czechia: českýCzechia: český
Denmark: dansk
Denmark: danskDenmark: dansk
Finland: suomi
Finland: suomiFinland: suomi
France: français
France: françaisFrance: français
Germany: deutsch
Germany: deutschGermany: deutsch
Hungary: magyar
Hungary: magyarHungary: magyar
Italy: italiano
Italy: italianoItaly: italianodeutsch
Netherlands: nederlands
Netherlands: nederlandsNetherlands: nederlands
Poland: polski
Poland: polskiPoland: polski
Romania: românesc
Romania: românescRomania: românesc
Slovakia: slovenčina
Slovakia: slovenčinaSlovakia: slovenčina
Spain: español
Spain: españolSpain: español
Sweden: svenska
Sweden: svenskaSweden: svenska
Switzerland: deutsch
Switzerland: deutschSwitzerland: deutsch
UAE: english
UAE: englishUAE: english
United Kingdom: english
United Kingdom: englishUnited Kingdom: english

State Office of Finance

Landshut, Germany

The Egcobox® thermally insulating cantilever connector was used in the creation of a projecting solar protection structure at the State Office of Finance.

The new headquarters of the State Office of Finance with a usable area of 7,900m² was built in Landshut. The administrative building for around 400 employees is located in the immediate vicinity of the densely built-up old town. It includes offices, community facilities such as a cafeteria and a training area and 270 parking spaces in the underground car park.

With an investment volume of approx. 40 million Euros, the resulting building puts the workplace quality at the heart of the design and is characterized by durability and spatial sustainability.

The overall building has 5 floors, but has one storey less in the transitional areas to the neighbouring buildings as well as to the forecourt and the former officers' casino.
The Egcobox® thermally insulating cantilever connector was used for the architectural solar protection structure in the new financial building.

The Egcobox® connects the projecting solar protection structure to the main building shell and a special adaptation for this project was produced in a rapid production run.

Thus, thanks to the excellent cooperation with the structural engineer, 18 different Egcobox® custom solutions were developed with installation heights of up to 30 cm and element lengths of up to 93 cm and these were specially adapted to the static and geometric situation.

The Egcobox® cantilever connectors minimised the resulting thermal bridges between the building and projecting components.

The Egcobox® thermally insulating cantilever connector offers the following advantages:

  • can be adapted exactly to your needs
  • officially approved by the DIBt
  • short delivery times
  • free dimensioning software

Type of building:

Office building

Architect:

Wulf & Partner, Stuttgart
www.wulfarchitekten.com

Engineers/ Specialist Planners:

Tragwerksplaner: Sailer, Stepan & Partner, München
www.ssp-muc.com

Building contractor:

Bacher, Ingolstadt
www.bacher-ingolstadt.de

Distributor:

Händel GmbH, Ingolstadt
www.haendel-in.de

Completion:

2010

Products used
Contact Contact

Max Frank Pty Ltd
1/42 Balaclava Street
Woolloongabba QLD 4102
Australia

Use of cookies

In order to be able to optimally design the website and continue to improve it, we use cookies.
You can find more information about this and about your rights as a user in our privacy policy
Imprint