Z-Up residential and commercial building

Stuttgart, Germany

The Z-Up residential and office complex in Stuttgart owes its name to its Z-shaped footprint.

The name of this project is derived from the shape and location of the building which sits on a slope and in plan view looks like a "Z".

For the realization of this project the construction management decided to use Egcobox® cantilever connectors from MAX FRANK on the basis of their technical high quality and good price-performance ratio.

Egcobox® P, with 80 mm polystyrene insulation, transmits moments and shear forces that can occur in cantilevered panels such as balconies. Another advantage of the Egcobox® is that the cantilever slab is thermally separated from the structure.

The high level of customer satisfaction is based not only on the quality of the products but also on the technical support and reliable delivery service.

Type of building:

Business premises

Clients and Developers:

HOCHTIEF Projektentwicklung, Stuttgart

Architect:

Architects Wolfgang Kergaßner, Stuttgart

Building contractor:

Wolfer & Goebel Bau und Projekt GmbH, Stuttgart

Distributor:

Heinz Lindner, Stuttgart-Fellbach

Completion:

2009

Products used
Bild Bild

+61 1300 853 235

Max Frank Pty Ltd, Australien
1/42 Balaclava Street
Woolloongabba QLD 4102
Australia

Use of cookies

In order to be able to optimally design the website and continue to improve it, we use cookies. By continuing to use the website, you agree to the use of cookies.  For more information, see the cookie notes.